Erdély

Rövid leírás

Erdélyi túránk egy igazi különlegesség. A terepjárók képességeinek és az alapos kutatásnak és bejárásnak hála, olyan bepillantást nyújtunk Erdélyország kincseibe, amilyenre tálán meg soha nem nyílt lehetőség ezelőtt. Körtúránk számos tájegységen vezet át és olyan útvonalakon halad, amelyeket sok esetben már a helyiek is elfelejtettek, vagy megközelíthetetlennek tartanak. Eldugottabbnál is eldugottabb falvakat, völgyeket és erdőket fedezünk fel, ahol az élet ma is úgy folyik, ahogy egy évszázaddal ezelőtt. Bejárjuk a Csángóvidék rejtélyes falvait, a Csiki havasok gerinceit, a Gyergyói havasokat, a Kelemen havasokat, az Erdővidéket és az út abszolút fénypontjaként 2000 méter közeléig emelkedünk terepjáróinkkal a Moldvában található Radnai havasokban. Feljutunk a Hargita csúcsára, a Székelyek szent hegyére és barangolunk a Bodoki havasok mesébe illő tájain, ahol a helyi erdészet segítségével lesz lehetőségünk medvékkel is találkozni.

kostelek_430x286 2013-10-21 16.44.01 HD-Desktop-Wallpaper-Bears-Wallpapers-Hd-Bear-Wallpaper-14-Bear-At-Sundown-1-1600x1200 kepszentgyorgyvartemplom

 

Nehézség

Erdélyi túránkat vezetéstechnikai szempontból közepes nehézségűnek ítéljük meg. Az időjárás függvényében néhány útszakasz jelenthet kihívást a sofőrnék, azonban leggyakrabban jól járható hegyi- és földutakon kalauzoljuk utasainkat. Egy személyautós tapasztalattal rendelkező vezető az instrukciókat követve és a túravezetőre figyelve probléma nélkül végig tud menni az útvonalon. A megtett napi szakaszok minden esetben 200 km alatt maradnak, ami off-roadon nem kevés, azonban nem is kíván átlagon felüli fizikai erőnlétet.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA 2013-10-22 17.26.03 foto foto3

Útvonal

1. Nap - Érkezés Sepsiszentgyörgyre
2. Nap - Gyimesek
3. Nap - Moldva
4. Nap - Radnai-havasok
5. Nap - Hargita
6. Nap - Alsóháromszék
7. Nap - Bodoki-havasok
8. Nap - Hazautazás Sepsiszentgyörgyről

A szervezők az útvonal és a program változtatásának jogát fenntartják!

Terepjárók

2006-Volkswagen-Touareg-V6-223ű

Volkswagen Touareg

Pajero-Sport_WhitePearl_resize

Mitsubishi Pajero / L200

Szállások

Utasainknak több szállástípust is lesz alkalma kipróbálni a túra során. A választott szállásokat egytől-egyig személyesen kipróbáltuk és bátran állítjuk, hogy mindegyik igazi különlegesség. A repertoárban megtalálhatóak hagyományőrző skanzenek, modern hotelek és élhelyezkedésük miatt igazi élményt nyújtó családilag üzemeltetett panziók. Az elhelyezést 2-4 ágyas szobákban tudjuk biztosítani, a szállások színvonala különlegességük miatt nehezen kategorizálható, azonban körülbelül 3 csillagos európai színvonalnak felel meg.

_MG_0608 722ebbf71ec92bb5c4f8d94da4b7538a hegyen lent

Étkezés

Szállásaink kiválasztásánál nagyon nagy szerepet kapott, hogy konyhájukon keresztül utasaink megízlelhessék a helyi ételkülönlegességeket. Lesz alkalmunk kipróbálni finomságokat az erdélyi konyha és a moldvai konyha legjavából egyaránt. A legtöbb helyen szállásadóink saját maguk által termelt alapanyagokból készített ételeket tesznek asztalunkra. A túra ára tartalmazza a bőséges reggeliket és estebédeket.

2012. Farsang Nyárádremete 114 067647485c877d73fc5af6a3b7647130 IMG_9888-704381 kurtos8 miccs_b salata-de-vinete

Felszerelés

Erdélyi túránk nem igényel különleges felszerelést utasainktól. A terepjárókhoz szükséges felszereléseket mi biztosítjuk. Rántókötéllel, emelővel, ásóval és egyéb, az esetleges elakadásoknál használt felszereléssel az asszisztencia autó rendelkezik. Az utazás tartalmaz néhány rövidebb gyalogtúrát is, emiatt javasoljuk, hogy egy pár túrabakancs, egy vízhatlan kabát és egy kisebb túrazsák legyen a csomagban.

Időjárás

Az időjárás természetesen az évszaktól függ, azonban bármelyik évszakról is legyen szó érdemes meleg ruhákkal készülni. A túra legalacsonyabb pontja 600, a legmagasabb közel 2000 méter. A magasabb régiókban az időjárás pillanatok alatt megváltozhat, így fontos, hogy felkészültek legyünk. Bővebb időjárási információért javasoljuk, hogy kérj tájékoztatást tőlünk röviddel a túra indulása előtt.

Szász Nándor

nandi Nándor Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön született és gyerekkorát a Kárpátok hegyei között töltötte. Már egészen korán rájött arra, hogy mekkora értékeket hordoz magában ez a táj. Később, a világot járva még inkább megbizonyosodott arról, hogy Erdélyország valóban különleges és egyedülálló hely. Szándéka, hogy e vidék csodáit bemutassa az ideutazóknak és átadja azt az érzést, amit csak a világ ezen pontján érezhet az ember.


Szász István

istvanIstván fél évszázada járja Erdély tájait, így rendkívüli hely- és kulturális ismeretekkel rendelkezik a vidékről. Tapasztalatának köszönhetően voltunk képesek úgy összeállítani erdélyi túráinkat, hogy azok olyan rendkívüli élményt kínáljanak utasainknak, amely egy átlagos turistának teljesen elérhetetlen lenne. István segítségünkre lesz mindenben a túrák lebonyolítása során és alkalmanként túravezetőként is csatlakozik a csapathoz.